Разказите Коледа, Стела, Песента на глухара и Тъгата са наградени

...
 Разказите Коледа, Стела, Песента на глухара и Тъгата са наградени
Коментари Харесай

Нотариусът Георги Връбчев представя сборника си „Акорди” в бургаската библиотека

 Разказите „ Коледа ”, „ Стела ”, „ Песента на глухара ” и „ Тъгата ” са наградени на  международни състезания в Италия и Израел

Ако има линия, която свързва историите на нотариуса Георги Връбчев в обща комбинация, то това е музиката. Сборникът „ Акорди ” събира житейски случки с либрето, странстващо в светове на боязън и тествания, метафизичен енигми, пристрастеност, изменничества и стилно увещание, че от време на време животът е рокендрол и тъкмо тогава е прекрасен.

Премиерата се осъществя с поддръжката на Община Бургас и ще събере читатели и посетители на 8 юни /сряда/, от 18.00 часа, Конферентна зала на Центъра за модерно изкуство и библиотека.

Между страниците на „ Акорди ” ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено единствено със своето виолончело и воля за независимост, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, с цел да избави госпожица в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в чудноват, напрегнат делник на Пловдив; ще си припомните, че в събота вечер е обикновено човек да бъде прелъстен, ще срещнете природата и хората, Любовта като боязън, като страдалчество, като чудовищна полуда, Тъгата, която може да ти вдъхне вяра и Свободата, за която и най-тежките окови са слаби.

Истории за нещата от живота, истории за пътя. Пътят напред, пътят обратно, пътят към себе си. Жени и мъже в приключението на живота. Някои съумяват, други не, трети…зависи от гледната точка.

Съвременна прозаичност, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот.

* Георги Връбчев е роден в гр. София. Завършва междинното си обучение в ЕГ “Бертолт Брехт ” – гр. Пазарджик и висшето си обучение в СУ “Св. Климент Охридски ”, юридически факултет, компетентност – право. Работи като нотариус. Семеен, с две деца; Член на Съюза на българските писатели, Дружеството на писателите – гр. Пазарджик и Асоциация „ Култура ” – гр. Пазарджик, настоятелството на читалище „ Развитие – 1873 година ” – гр. Пещера. Почетен член на Centro Artisti Salernitani, Салерно, Италия през 2014 година Пише както прозаичност, по този начин и поезия; Автор на книгите „ Някъде…там…някъде ”, (2008 г.); „ Заветът на викинга ” (2017 г.) – свитък първи от „ Ерик: поверие за силата ”; “The Legacy Of The Viking ” (2017 г.) – scroll one from „ Eric: a tale about the power ”; „ Акорди ” – алманах с разкази (2021 г.).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР